Veelgestelde vragen

 • Wanneer is Pampus Live?

  Pampus Live is op zondag 21 mei op Forteiland Pampus.

 • Wat zijn de openingstijden van Pampus Live?

  Iedereen is natuurlijk de hele dag welkom op het eiland, maar rond 13.30 uur beginnen de eerste acts te spelen. Het laatste optreden is rond 21.30 uur klaar. Wil je eerder naar het vasteland? Elk uur vertrekken er boten naar de verschillende opstapplaatsen. Hier hoef je niet voor te reserveren.

  Check het blokkenschema hier

 • Hoe kom ik op Forteiland Pampus?

  Forteiland Pampus is een eiland dat ligt in het IJmeer. Er zijn geen wegen, bruggen of tunnels die naar het eiland leiden. De enige optie is dus per boot! De veerboot zit inbegrepen bij je ticket. 

 • Hoeveel kost een ticket voor Pampus Live?

  Een ticket voor Pampus Live kost €18,50 (vanaf Muiden) of €21,50 (vanaf IJburg), dit is tevens je reservering voor de veerboot.

 • Kan ik ook op de locatie een ticket kopen?

  Het is niet mogelijk om ter plekke een ticket te kopen voor Pampus Live.

 • Vanaf waar vertrekt de boot?

  De veerboot naar Pampus vertrekt van Muiden én vanaf IJburg. Tijdens het boeken van je tickets kies je vanaf welke locatie je op de veer stapt.

   

  Let op: Op IJburg zijn twee vertreklocaties voor de Veerdienst, op 300 meter afstand van elkaar. De ene is in de haven, de andere is aan de buitenkant van de sluis (IJsselmeerzijde). Op je reserveringsbevestiging staat waar je moet zijn.

 • Wat als ik de boot mis? Wacht die op mij?

  De veerdienst vaart volgens een vast schema en kan helaas niet wachten op laatkomers. Het is geen enkel probleem om een volgende boot te nemen, hiervoor hoef je geen contact op te nemen met de organisatie.

 • Wanneer gaat de boot terug naar het vaste land?

  Elk uur vertrekken er boten naar de verschillende opstapplaatsen. Hier hoef je niet voor te reserveren.

 • Kan ik een plek naast elkaar reserveren op de boot?

  Je bepaalt zelf waar je gaat zitten op de boot, er kunnen geen plekken worden gereserveerd.

 • Is de boot overdekt?

  Een gedeelte van de boot is overdekt, dus daar zit je droog bij slecht weer. Op een volle boot, bij slecht weer, kan het dus zijn dat je op het bovenste (open) gedeelte komt te zitten.

 • Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij de boot?

  Muiden:

  Muiden P&R is het OV-knooppunt van Muiden. Vanaf daar kan je met bus 110 naar het centrum van Muiden (halte: Brandweerkazerne), of loop je in 30 minuten naar de haven. Muiden P&R is goed bereikbaar vanaf station Amsterdam-Amstel, Almere en ‘t Gooi.

   

  Ook kan je vanaf station Weesp bus 110 pakken naar Muiden. Is het mooi weer? Met een ov-fiets ben je in 15 minuten bij de veerboot!

   

  IJburg:

  Met tram 26 ben je in 15 minuten vanaf Amsterdam Centraal Station op IJburg. Je stapt uit bij halte “Lumièrestraat”.

   

   Je kan ook de bus 66 pakken vanaf Station Amsterdam Bijlmer Arena (20 minuten). Stap uit bij de halte “Pieter Oosterhuisstraat”.

 • Waar kan ik mijn auto parkeren?

  Muiden:

  Aan de rand van Muiden zijn twee grote gratis parkeerterreinen gesitueerd. Vanaf beide parkeerterreinen is het zo’n 15 minuten wandelen naar de veer.

   

  • Parkeerplaats P1 Muiden: hoek Maxisweg-Weesperweg
  • Parkeerplaats P2 Muiden: Mariahoeveweg

   

  In de nabije omgeving van de opstapplaats is een beperkt aantal betaalde parkeerplekken beschikbaar. Houders van een gehandicaptenparkeerplaats kunnen overal in Muiden gratis parkeren.

   

  Amsterdam IJburg:

  Op zondag is het vrij parkeren op IJburg. Over het algemeen kan er in de directie omgeving van de afvaartlocatie worden geparkeerd. Een alternatief is parkeren bij P+R Zeeburg en met de tram naar de afvaartlocatie komen. Let op: hier moet je wel betalen.

 • Ik ben mijn ticket kwijt, waar kan ik deze opvragen?

  Als je een profiel hebt aangemaakt bij het boeken, kun je in de webshop tickets opvragen onder ‘mijn profiel’ via ‘Historiek en overzichten’. Kies het gewenste overzicht en kies ‘mijn exposities’. Klik op ‘e-ticket’. Daar vind je een pdf van je e-tickets. Neem deze altijd mee naar de boot (uitprinten is niet nodig als je de tickets via je je mobiel kunt laten zien), samen met eventuele kortingskaarten- en bonnen.

  Als je geen profiel hebt aangemaakt werkt bovenstaande niet. Zoek eerst even in je ongewenste mail. Vind je niets terug? Neem dan contact op Forteiland Pampus.

 • Ik kan toch niet meer komen, kan ik mijn ticket weer retourneren?

  Het is niet mogelijk om je ticket te retourneren.

 • Wanneer speelt mijn favoriete band?

  Het tijdschema wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou dus vooral onze social media en website goed in de gaten

 • Wat is er verder nog te doen op Pampus?

  Pampus Live vindt plaats tijdens Proef Pampus. Naast de artiesten die de hele dag te horen zijn kan je een rondleiding krijgen over het eiland, het fort bezoeken, met hamers en spijker aan de slag gaan op de timmerwerf, je energie kwijt in de Circuswerkplaats of een duik nemen in het water.  

 • Wat is er te eten op het eiland?

  Pampus Live vindt plaats tijdens Proef Pampus! Naast het vaste menu in het paviljoen staan er verschillende foodstands op het eiland. Hier staan de eilandkoks klaar om de lekkerste gerechten te bereiden, vaak zelfs met ingrediënten van eigen eiland.

  Ook is er huisgemaakte limonade, wordt er cider en wijn geschonken en kan je het eigen Pampusbier proeven.

 • Is roken toegestaan?

  Het erfgoed en het Pampus Paviljoen zijn rookvrij. Op het plein is er een plek waar je kunt roken.

 • Ik ben afhankelijk van een rollator, wandelstok of rolstoel. Mag ik hiermee het eiland betreden?

  Pampus is helaas (nog) niet goed toegankelijk voor mindervaliden en kinderwagens. Lees hier meer over op de website van Forteiland Pampus.

 • Mag ik mijn hond meenemen?

  Ben je op pad met je eigen boot en wil je je viervoeter even de benen laten strekken? Rond het paviljoen en de haven zijn honden aangelijnd toegestaan. Aan boord van de veer zijn honden niet toegestaan. Voor hulphonden maken we een uitzondering: deze zijn op het veer en overal op het eiland toegestaan.

 • Kan ik met cash betalen?

  Aan boord van de boot en op het eiland kan alleen met PIN of creditcard betaald worden.

 • Mijn vraag staat er niet bij.

  Als je nog vragen hebt over Pampus Live kan je contact opnemen via info@grap.net