Over Pampus Live

Hét nieuwe festival op Amsterdams Werelderfgoed

Midden in het IJmeer, met uitzicht op Amsterdam, Muiden en Almere, ligt Forteiland Pampus. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam diende het aangelegde eiland decennialang als militair verdedigingsbolwerk om aanvallen vanuit de Zuiderzee af te slaan en onze hoofdstad te beschermen. Vandaag de dag is Pampus een avontuurlijke erfgoedlocatie, waar je historische verhalen kan beleven en kan leren over het volledig zelfvoorzienende eiland. 

Op zondag 21 mei zette GRAP voet aan de grond op Forteiland Pampus en organiseerde in samenwerking met Proef Pampus: Pampus Live. Een dag met te gekke bands op podia buiten én binnen het historische fort. Het was een geslaagde dag met 12 te gekke artiesten, 360 graden uitzicht en goed weer!

Tijdens Pampus Live word je van alle kanten omringd door muziek. Van indie-elektronische tunes in het fort, tot een zonsondergang met gitaargeweld op het plein. Met vele kamers, hoekjes en gaatjes is er overal wel iets te beleven. Pampus Live valt tevens samen met Proef Pampus, waar extra wordt benadrukt wat Forteiland Pampus te bieden heeft. Er staan verschillende kraampjes met lokaal eten, je kan je energie kwijt in een zowaar circus en kan tegelijk meer leren over het eiland.

Pampus Live is enkel bereikbaar per veerboot. Deze vertrekt vanaf Muiden en IJburg (Amsterdam). Bij de aankoop van een festivalticket reserveer je tevens je plek op de veerboot.


Partners Pampus Live

Pampus Live wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: KINK, Sena Performers, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Amsterdam.

Over Sena

Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Wordt jouw muziek in het openbaar gedraaid, dan krijg je via Sena een vergoeding. Zorg er daarom voor dat je je aanmeldt bij Sena. Hierdoor loop je geen inkomsten mis!

Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten de muzieklicenties af bij Sena. Wij betalen de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door aan jou. Op die manier krijg jij als maker van de muziek waar je recht op hebt.

Ook ondersteunt Sena allerlei projecten. Van showcases, festivals en muziekwedstrijden tot het helpen financieren van albumopnames. Iedereen kan hiervoor een aanvraag doen via sena.nl.

Over het Prins Bernhard Cultuur Fonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk.

Als particulier – persoon, stichting of bedrijf – kan je doneren of nalaten aan het Cultuurfonds. Cultuurmakers – verenigingen, stichtingen en soms ook personen – kunnen daardoor een bijdrage aanvragen voor hun cultuur- of natuurproject. Het Cultuurfonds investeert ook op eigen initiatief in cultuur en natuur én geeft prijzen, stipendia en beurzen.