Personal Trainer

Het in Amsterdam gevestigde collectief Personal Trainer plugt simpelweg hun instrumenten in en spelen de meest aanstekelijke indierock tunes. Willem Smit, de dirigent en cheerleader van de groep, begon de band als een ultieme liefdesbrief aan de levendige scene waarin hij zelf leeft. Aanvankelijk

betekende dit het spelen van shows in geïmproviseerde line-ups, met individuen van verschillende vaardigheidsniveaus, interesses en gevoeligheden. In het middelpunt van deze vluchtige energie voerde Smit zijn zijn eigen liedjes uit als een verdwaalde toerist op een karaoke-buiger.

Dit enthousiasme werd wederzijds, aangezien bands variërend van Pip Blom, Bull, Home Counties, The Klittens tot Global Charming – evenals Smits andere outfits Canshaker Pi en Steve French – elkaar regelmatig op het podium tegen kwamen. Personal Trainer-shows werden bekend als opzwepende rituelen, met liedjes die min of meer klonken als al je favoriete indierocksterren, verpakt in grootse poppsalmen. Een van de hoogtepunten uit de vroege carrière van de band was een 24 uur per dag optreden in de legendarische poptempel Paradiso in Amsterdam.