Loupe

Het Amsterdamse indierockkwartet Loupe bezit de gave om binnen hetzelfde moment gejaagd en hypnotiserend te klinken. Over een vlechtwerk van opzwepende harmonieën, vloeiende ritmes en expressieve zanglijnen verkennen ze thema’s van jongvolwassenheid, het leven in de grote stad en menselijke relaties.

Bij de eerste single “Leave Me There” viel alles meteen op zijn plek. De afgelopen twee jaar steeg Loupe gestaag naar nieuwe hoogtes met de EPs ‘Older’ (2021) en ‘Spring ‘19’ (2022). Dit leverde de band een groeiende reputatie op als sterke podiumact met gedenkwaardige shows. Loupe mocht o.a. voorprogramma’s verzorgen voor indiefavorieten als Porridge Radio en Moss.

‘Do You Ever Wonder What Comes Next?’, het komende debuutalbum van Loupe is opgenomen met producer Arne van Petegem (Moss, Styrofoam) en afgemixt door Beau Sorenson (Death Cab For Cutie, Sparklehorse). Veel van het materiaal draait om het houvast vinden binnen de drukte van een grote stad, iets waar zangeres/toetsenist Julia persoonlijk mee te maken kreeg. “Voor mij was het een soort omschakeling, met aan de ene kant het nieuwe leven en alle toffe dingen die daarbij komen kijken. En aan de andere kant de onzekerheid van het alleen zijn in een hele grote stad en de volwassen wereld.”